In nauwe samenwerking met de gemeente is de Stichting op zoek naar een perceel grond van minstens 1 hectare. De ligging moet makkelijk bereikbaar zijn voor de mensen die mee komen helpen. Er moet in elk geval water- en electriciteitsaansluiting mogelijk zijn en er moet een gebouw (Vlaamsche Schuur?) komen voor opslag van machines, gereedschappen en koeling voor de oogst. Maar daarin zou ook ruimte gevonden moeten worden voor een kantine en de ontvangst van groepen. Denk aan schoolkinderen en teambezoeken van bedrijven of andere gezelschappen.

Artist Impression

Voedseltuin Oosterhout Artist Impression

Deze artist impression is gemaakt door Bas de Rooij uit Rucphen. Hij is derde jaars student grafische vormgeving. De maker van de basisschets is Gerard Krijnen, tuincoördinator.
De voedseltuin die wij voor ogen hebben, is minstens 10.000 m2 groot Een grote wens is de beschikking te krijgen over een zg. Vlaamsche Schuur waar machines en gereedschappen worden opgeborgen, maar waar ook ruimte is voor een kantine en ontvangst van schoolklassen of andere bezoekersgroepen. Er zijn paden met banken aan de zijkanten en met een aantal bijenkasten, insectenhotels en misschien ook een valkennestkast en kastjes voor koolmezen is elk bezoek aan de tuin een mooie natuurbelevenis.

Scroll naar top